Молодь із YMCA Сент-Луїса у Львові та Карпатах

Молодь із YMCA Сент-Луїса у Львові та Карпатах

У липні ми познайомились із американською молоддю з Сент-Луїса.  До нас приїхали молоді лідери із Gateway Region YMCA із їхніми виховниками Греґом та Шеллі.

Настільки організованої, дружньої і веселої команди ми ще не бачили. Хлопці волонтерять у спортивних центрах YMCA як інструкторами із плавання для хворих дітей. Дівчата займаються розвитком дітей, у яких батьки на роботі.  Американська молодь позитивна і легка у спілкуванні, а їхні координатори мають авторитет.

Ми  разом гуляли львівським середмістям, піднімались на ратушу, їздили трамваями, дивились на старі дерев’яні хатки і церкви у скансені, коштували українські страви у рестораціях, купували сувеніри та робили селфі. У США організації YMCA особливої ваги надають спорту, можливо, саме тому хлопцям та дівчатам найбільше сподобалось лазити мотузковим парком.

Після дня у Львові ми помандрували в Карпати на табір до 25-ліття YMCA в Україні. Дорогою зупинили помилуватися бурхливими порогами на гірській річці у Яремче.  А далі у Верховині нас чекали  квести і тренінги, гуцульська кухня з місцевим сиром, ягодами та грибами, рафтинг і зіп-лайн, майстер-класи з танців і гри на традиційних музичних інструментах, майже справжнє гуцульське весілля, спортивні ігри та мальовничі гірські краєвиди.

Там ми познайомились із молоддю з волонтерами YMCA із всієї України, а також з Єгипту, Гонконгу. Весь цей час нас гостинно приймала YMCA Karpaty.

Повернувшись до Львова ми зібралися разом з єгипетськими і гонконзькими друзями за одним столом та розповідали про своє життя, свої організації та плани на майбутнє.

Це був чудовий час разом. І це була гарна нагода побачити, що всюди живуть добрі і розумні люди, які вміють так само радіти життю, як і ми.

Львів об’єднує. YMCA теж.

Тримаймося разом,щоб світ був добріший!