Для молодих активісток, мисткинь та волонтерок, які бажають змінювати суспільство і вдосконалювати себе, у Львові відбудеться курс тренінгів “Адвокація і мистецтво”. 

постер створено на основі фото Катерини Птахи

  • Ми фокусуємось на викликах, які постали перед українськими жінками із повномасштабним вторгненням: діяльність волонтерок, захист прав сімей військовослужбовців, потреби захисниць у збройних силах, презентація мисткинями українських питань за кордоном, гідні умови для людей з інвалідністю, можливості для жінок в суспільному житті…

Спеціально розроблена програма включатиме лекції відомих мистецтвознавців, заняття з організації та комунікації адвокаційних кампаній, тренінги з написання текстів та їх публічної презентації, зустрічі з волонтерками та активістками.

  • Ми навчимося розповідати про проблеми жінок мистецтвом, презентувати власні проєкти та трансформувати потреби у адвокаційні кампанії.

Тренінги відбудуться в рамках проєкту #ВолонтеркиUA від YMCA Lviv. Завдяки підтримці ООН Жінки в Україні і Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) навчання є безкоштовним.

! встигніть зареєструватися до 18 вересня.

Кількість місць обмежена.

Мета: дати інструменти адвокації мисткиням та волонтеркам для захисту своїх інтересів та прав жінок

Аудиторія: насамперед орієнтуємося на студенток (мистецькі спеціальності, консерваторія, театральний, культурологія, політологія, соціологія, журналістика…), які планують долучитись до волонтерства та вже діючих волонтерок і активісток.

Початок: 20 вересня 2024. 

Місце: простір YMCA Lviv на вул. Технічній, 1 (зверху парку Франка).

Формат навчання: 4 блоки за 4 вікенди. Із 20 вересня по 13 жовтня 2024р.

Пт (18:00-19:30) – лекції; Сб (12:00-15:30) – практика адвокаційних кампаній; Нд  (12:00-15:30) – тренінги з публічних виступів та зустрічі з волонтерками.

Наші викладачки та викладачі:

  • акторка Театру Лесі Світлана Федєшова;
  • політологиня, голова регіонального офісу МФ “Відродження” Оксана Дащаківська;
  • дослідник мистецтва, куратор Богдан Шумилович,
  • голова комітету з питань свободи слова ВРУ Ярослав Юрчишин;
  • журналістка, співзасновниця “Віче Берлін” Єва Якубовська;  
  • керівниця напряму «Візуальне мистецтво» Українського інституту Анастасія Мануляк;
  • комунікаційна менеджерка Українського ПЕН Ганна Устинова;
  • письменниця, кінорежисерка Ірина Цілик;
  • дослідниця мистецтва, засновниця Art Lviv Online Олександра Кущенко; 
  • культурна менеджерка, редакторка, критикиня Євгенія Нестерович;
  • перформерка, художниця, кураторка, викладачка Ярина Шумська.

Результати для вас: Розуміння як адвокувати права свої та інших. Спілкування з досвідченими волонтерками та можливість приєднатися до їхніх ініціатив. Сертифікати про проходження тренінгів.

 

* Кожна учасниця буде мати можливість разом із тренерками написати свою розповідь про проблеми українських жінок в час війни. Спільно розробляємо формат та знімаємо творчі відео з розповідями. Оприлюднюємо свої відео за підтримки проєкту #ВолонтеркиUA.

Ми змінюємо суспільство, даючи можливості тим, хто хоче змін.

Записуйтесь і запрошуйте подруг!

Тренінги “Адвокація і мистецтво” відбуваються в рамках поєкту «Розбудова жіночої мережі волонтерок та посилення її потенціалу у прифронтових регіонах України» (#ВолонтеркиUA), що впроваджується YMCA Lviv за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (Women’s Peace & Humanitarian Fund).

Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF) – це єдиний глобальний механізм, створений виключно на підтримку участі жінок в процесах розбудови миру та безпеки, а також гуманітарної допомоги. WPHF, керований низкою представників громадянського суспільства, урядів та ООН, — це трастовий фонд за участі багатьох партнерів, який мобілізує терміново необхідне фінансування для місцевих організацій, очолюваних жінками, та працює разом із жінками на передовій заради побудови міцного миру. Починаючи з 2016 року, WPHF надав фінансування та підтримав спроможність понад 1000 місцевих жіночих організацій громадянського суспільства, які працюють над питаннями порядку денного «Жінки, мир, безпека» та реалізують гуманітарну діяльність у 41 країні світу, які постраждали від кризи.

Отримати додаткову інформацію про Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги та його роботу в усьому світі можна на сторінці фонду www.WPHFund.org  та www.WPHFund.org/1000WomenLeaders .