YMCA Lviv провела тренінги для волонтерів

YMCA Lviv провела тренінги для волонтерів

Минулими вихідними ми стартували з новим навчанням для волонтерів, які долучаються до YMCA Lviv.

Триденний інтенсив занурив нас відразу в планування діяльності на 2022 рік, адже всього буде багато. Попри ковідні та воєнні загрози, нам своє робити і рухатися вперед:) Приємно бачити учасників з різних міст – Львів, Лисичанськ, Умань, Вінниця, Коломия, Тернопіль, які навчаються у Львівських вузах (ЛНУ, УКУ, Львівська політехніка).

Від команди УМСА волонтери почули, як функціонує і чим живе організація щодня, як генерувати, писати і втілювати проекти, як шукати партнерів і презентувати  організацію назовні. Молодь долучиться до вже діючих проектів та буде творити свої.

Невдовзі ми обиратимемо Молоду раду, яка буде врядувати в УМСА-Львів наступні три роки. Рада створюватиме партнерства в Україні і в липні презентуватиме локальну організацію на 20-му Світовому Конгресі УМСА в Данії (Орхус).

Наші молодіжні лідерки Настя Безпалова та Зірка Савка, які приєдналися до УМСА у 2018, вже втілити свої індивідуальні проєкти – “Протяг для молодих художників” та “Антибулінг” – про які розповіли на зустрічі.

Багато поговорили також і про кухню опери-міфу “Ukraine Terra Incognita”, яка минулоріч дебютувала на сцені Львівської опери.

Трохи привідкриємо завісу для тих, хто не встиг поволонтерити в опері у жовтні 2021. Ви це зможе це зробити в червні 2022:) Летимо далі!

Тренінги проводили:

Олександра Сорокопуд – керівниця осередку YMCA у Львові, кандидатка політологічних наук. Має понад 17 років досвіду у міжнародних проєктах та організаціях, експертка зі стратегічного планування та розробки проектів, а також розвитку людського потенціалу. У 2021 році – керівниця великого культурного проєкту опери-міфу «Ukraine Terra Incognita”, присвяченого Василеві Сліпакові та всім захисникам та захисницям України.

Оксана Дащаківська – керівниця регіонального офісу Міжнародного фонду “Відродження” в Західній Україні, старша викладачка кафедри політичних наук Українського католицького університету, громадська активістка та тренерка.

Уляна Горбачевська – співачка, акторка, режисерка, дослідниця автентичних українських пісень та давніх духовних співів. Тренерка та авторка низки культурних проектів (опера-міф “Ukraine – Terra Incognita”, “Мозаїка», «Антонич удома», «Псальма. Подорож», «Ультрамарин», «Партитури фотографій»)

Марія Пігура – менеджер із фандрайзингу в МолоДвіж-Центр-Львів та Мережі молодіжних просторів ТВОРИ, Team Leader у AIESEC Ukraine.

Настя Безпалова – молодіжна лідерка YMCA-Львів та членкиня Молодої ради. Менеджерка проєктів «Курс лекцій з протидії булінгу серед молоді» у 2021 році та «Школи відеоблогу» у 2018 році.

Зірка Савка – молодіжна лідерка YMCA-Львів та членкиня Молодої ради. Керівниця арт-проєкту «Протяг» для молодих художників.

Волонтерська програма для молодіжних центрів реалізовується ГО “Лабораторія Ініціативної Молоді” за підтримки Посольства Великої Британії в Україні в межах програми “Активні Громадяни” від Британської Ради в України