Тренінг «Моя внутрішня історія»

Тренінг «Моя внутрішня історія»

«Моя внутрішня історія»: формування команди в УМСА Lviv разом з акторами Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса Андрієм Водичевим та Наталією Рибкою-Пархоменко.  

Як виростити ідею з малого? Що таке спільна творчість? Як «підзарядитись», якщо твоя внутрішня «батарея» має низький заряд, а нові волонтерські  задачі потребують творчості та натхнення?

Всі ці питання є складовими розвитку організації. Особливо тієї, де ключовим принципом є волонтерський рух молоді. Ми побачили, що на другий рік свого функціонування наша молода рада зазнала кількох важливих змін: у лідерів з’явились нові об’ємні проекти в спортивному русі, цікава робота з повною зайнятістю або навчання за кордоном. З’явились нові волонтери, які потребували інтеграції в команду та підтримки своїх ініціатив. Наша мережа змінилась, і нові учасники та учасниці потребували свого досвіду формування спільної команди.

Ми потребуємо внутрішнього росту, а він не може відбуватись без «внутрішніх» проектів, без місця де всі можуть зупинитись і розглянути себе та інших в спілкуванні, обміні, розробці нових проектів та процесах прийняття рішень. Так з’явився проект «Моя внутрішня історія».

Проект передбачав тиждень роботи над собою, само презентації, роботи зі звуком та голосом, практики формування команди та комунікативної мережі по програмі, яку розробили та впровадили актори Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса Андрій Водичев та Наталія Рибка-Пархоменко.

У результаті такої чуттєвої творчої взаємодії програми волонтерів набули нового звучання, творчі компоненти перетинались із навчальними та розважальними: віртуальні екскурсії відомими європейськими храмами з Оксаною Ціхурською у кінотеатрі, відкриття виставки молодих художників «Салон» з Романом Хрущем та Зіркою Савкою, кіно клуб та творчі вечори на УМСА з Сергієм Хлівнюком та Лесею Гуцюк, відеоблоги з Настею Безпаловою та Соломією Герою, молодіжні обміни та волонтерство у нашій резиденції з Мартою Нижняк.