Ми на YMCA 175

Ми на YMCA 175

Ви знаєте, що таке Брексіт? Ми знаємо. А все того, що самі ж допомагали протестувальникам, блокували Біг Бен та спільно шукали вихід із метро…  Звісно, це все тимчасово, бо у Лондоні проходив наймасштабніший фестиваль YMCA 175, щоби зібрати понад 5000 учасників, запросити TED-спікерів і провести хороші вечірки.

London-175

Подія року організовувалася за підтримки YMCA Europe та YMCA USA та проходила 4-8 серпня у найбільшій виставковій залі Excel London біля доків самої королеви Вікторії.

Що цікавого можна було почерпнути? Ну, насамперед – то зустріч зі старими друзями, з якими ти якось працював на міжнародних обмінах чи організовував спільні проекти, або просто весело підпалював дерев’яних відьом. Будь-які хороші зустрічі гуртують навколо себе прогресивних, активних молодих людей, що готові до неймовірних ідей неначе обласний форум бджолярів перед пасікою. Тому знайомства на великих фестах – річ звична, але від того ще більш приємна: тут можна поговорити про театр з виконавчими директорами іноземних організацій, послухати витончений британський акцент та ще й попитатися думки провідних експертів щодо змін клімату, тенденцій роботи з новим поколінням, робочих інструментів маркетингу і публічних виступів. Воркшопи – основна частина заходу, на який виділялося близько половини всього часу, і там справді розповідали про все: від циклу менструацій – до сліду людського карбону в природі.

Мені також випала нагода займатися фасилітацією (а по простому – допомагати кожному сказати вчасно свою думку і залишити місце для інших ). Наш спільний шведський вокршоп Youth Agenda покликаний шукати найрізноманітніші шляхи вирішення проблем сталого розвитку, комбінуючи декілька тематик. Серед них: якісна освіта, яка долає гендерну нерівність, чи сталий розвиток міст і сіл, що зменшив би бідність в цілому. Тут  ми багато говорили про власний досвід локальний організацій, презентували напрацювання, а ще робили ну дуже багато красивих фотографій. Попри те, навіть влаштували грандіозне полювання – підібрати якомога більше ключів до Цілей Сталого Розвитку протягом усіх 4 днів.

Було бентежно. Чи вирушив би я знову у Лондон на землі королівської сім’ї? Звісно.

Чи запрошую усіх вас доєднатися до них в нашій сім’ї YMCA? Заходьте)