24 лютого

24 лютого

Рівно рік тому вся Україна прокинулася від вибухів ракет: почалася повномасштабна війна.
З 24 лютого українці миттєво перекваліфікувалися у військових і волонтерів, а громадські організації перепрофілювали свою діяльність для захисту України.

Безліч викликів, безсонні ночі, переживання за близьких… “Близькою” раптово стала кожна людина: яка захищає країну, волонтерить, змушена покинути дім через війну чи залишитись на окупованій території.

Ми також не залишились осторонь: 4 постійних члени YMCA Lviv відправились на фронт, захищати Україну на полі бою. Частина команди залишилась працювати на культурному фронті: це напрям роботи, який не може зупинятись. Адже мистецтво є тим, що допомагає жити та триматись навіть у найважчі часи.
Ще частина команди активно включилась у волонтерство: ми запустили “військову місію”, адже допомога нашим захисникам зараз є пріоритетом для усієї України. Також паралельно у співпраці з Студентське Братство (дякуємо, друзі, без вас це було б неможливим!) здійснюємо гуманітарну місію.
Кожен з нас самостійно чи з допомогою команди закрив безліч запитів (частина історій про наше волонтерство тут).
Зокрема, YMCA Lviv провела декілька благодійних заходів:
– Благодійний концерт Галицький камерний хор “Євшан” / Galician Chamber Choir “Yevshan” зібрав 31578грн, які були витрачені на покупку Екофлоу для бійців 24 бригади.
– Мініфутбольний турнір зібрав 16950 грн, які додались до збору на автівку для бійців 35 ОБМП.

– Прем’єрний показ Різдвяної Коляди «Коло Раю» зібрав 94 416 грн, 15 доларів і 20 євро. Кошти були витрачені на купівлю тепловізора та старлінку для хлопців з 80 бригади. Залишок ми відправили іншої організації, долучившись до закупівлі 100 турнікетів для наших захисників.

Ми безмежно вдячні нашим воїнам за їхню жертву. Саме завдяки їм ми можемо зараз жити і працювати у відносній безпеці, творячи наше спільне майбутнє.
Ми дякуємо рятівникам і медикам, які в будь-який час готові працювати в важких умовах, щоб зберегти життя.
Ми дякуємо волонтерам, які невпинно і незламно тримають тил, всупереч втомі та вигоранню.
Ми дякуємо всім українцям, які попри обстріли, працюють, підтримують економіку та продовжують донатити, знімаючи таким чином частину навантаження на нашу державу.
Сьогодні рівно рік, як наше життя змінилося назавжди. Сьогодні ми всі мусимо берегти себе, піклуватись один про одного та продовжувати жити та працювати задля перемоги. Та задля майбутнього, яке настане після неї.