Меморандум Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita»

Меморандум Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita»

Молода опера «Ukraine – Terra Incognita» твориться з метою вшанування пам’яті Василя Сліпака та всіх воїнів, що полягли за Україну тепер і в попередніх поколіннях. Саме тому для нас дуже важливими є репутація, незаангажованість та прозорість її реалізації.

Проєкт Молода опера «Ukraine – Terra Incognita» поза політикою. Точніше – над політикою. Для нас неприпустимою є реклама в рамках проєкту жодної із політичних сил. Ми просимо відвідувачів наших заходів не приносити партійної символіки.

Представники влади, місцевого самоврядування, релігійні та громадські діячі, якщо їм справді важлива пам’ять про наших воїнів, можуть придбати квитки та прийти на заходи як і всі відвідувачі, не розраховуючи на промови, подяки і піар. Проєкт твориться насамперед для ветеранів, родин загиблих, мистецьких середовищ та молоді.

Фінансова допомога проєкту від осіб, пов’язаних з політикою може прийматися виключно як особистий добродійний внесок.

Команда проєкту залишає за собою можливість відмовитись від фінансування приватних осіб чи організацій, пов’язаних із політичними силами.

Фінансова прозорість. Всі кошти, отримані від доброчинців, ідуть виключно на потреби реалізації Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita». Проєкт вичерпно і вчасно звітує перед ґрантодавцями і донорами. Проєкт висловлює подяки за допомогу на офіційних каналах та заходах. Доброчинці мають можливість зробити анонімні внески.

Висвітлення проекту. Офіційними каналами Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita» є сайти ymca-lviv.org , ukraine-young-opera.com та сторінка www.facebook.com/Ukraine.young.opera.

Речниками проекту є Юрко Вовкогон (для української преси) та Олександра Сорокопуд (для закордонної преси). Члени команди коментують проєкт у межах своєї компетенції: Уляна Горбачевська (ідея, мистецька сторона проєкту), Орест Сліпак (присвята проєкту Василю Сліпаку), Марія Олійник (музика), Анастасія Безпалова (участь молоді) і т.п.

Позиція команди. Особисті та політичні погляди членів команди чи виконавців не є офіційною позицією проєкту.

Члени команди не залучають політичні сили до проєкту.

Члени команди не коментують одне одного та діяльність організацій-партнерів.

Всі суперечки, дискусії чи конфлікти, які можуть виникнути під час реалізації проєкту (хоча віримо, що таких не буде) вирішуються всередині команди і не обговорюються публічно.

Рішення  щодо залучення партнерів, спонсорів, благодійників та інших важливих справ, котрі мають вагомий вплив на проєкт вважаються прийнятими за умови консенсусу в команді проєкту.

Ми, як команда Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita», робимо важливу справу, присвячену пам’яті героїв і асоціюємося з нею. Тому навіть в особистих справах намагаємось поводитись так, щоб не кидати тінь на проєкт. Принаймні, до його завершення:)