YMCA Lviv збирає кошти для молодої опери

YMCA Lviv збирає кошти для молодої опери

Команда львівських митців заявила про початок роботи над масштабним проектом – створення сучасної опери, присвяченої воїнові і співакові Василю Сліпаку та всім захисникам України.

Авторкою ідеї є відома режисерка та співачка  Уляна Горбачевська. Музику писатиме випускниця Королівської Консерваторії в Гаазі композиторка Марія Олійник. У складі співочого ансамблю є актор театру ім. Леся Курбаса, виконавець головної ролі у фільмі «Червоний» Микола Береза.  Керівницею проекту є виконавча директорка «YMCA Lviv» Олександра Сорокопуд. Над проектом також працюють Орест Сліпак («Фундація Василя Сліпака»), Алім Алієв («Кримський Дім»), музикознавиця Леся Олійник та ще багато людей доброї волі.

Першим кроком амбітного проекту стане постановка Музично-театрального дійства «Міф Роду», котре поєднає традиційний український спів, імпровізаційну музику, театральні костюми та відео-арт. Презентація дійства запланована на 29 червня (день загибелі Василя Сліпака).

«Найкращий спосіб вшанувати пам’ять героя – продовжити справу, якою він жив», – заявляє команда проекту.

Загалом опера складатиметься із 5-ти міфів: «Міф Роду», «Міф Дому», «Міф Любові», «Міф Степу» та «Міф Залізного Серця». Над її створенням митці планують працювати цілий рік. За робочу назву опери обрано «Ukraine Terra Incognita», адже її місія – презентувати сучасне українське мистецтво у найпрестижніших залах світу.

Учасники команди розробили і підписали “Меморандум”, у якому зазначено:

” Проект поза політикою. Точніше – над політикою. Для нас неприпустимою є реклама в рамках проекту жодної із політичних сил. Ми просимо відвідувачів наших заходів не приносити партійної символіки.

Представники влади, місцевого самоврядування, релігійні та громадські діячі, якщо їм справді важлива пам’ять про наших воїнів, можуть придбати квитки та прийти на заходи як і всі відвідувачі, не розраховуючи на промови, подяки і піар. Проект твориться насамперед для ветеранів, родин загиблих, мистецьких середовищ та молоді .

Повний текст “Меморандуму” читайте тут >>>

Для того, щоб розпочати проект митці проводять кампанію на Спільнокошті та запрошують всіх, для кого важливі пам’ять про Василя та розвиток сучасного українського мистецтва, допомогти справі.  

Сторінка проекту: https://ymca-lviv.org

Приєднуйтесь до нас: www.facebook.com/MifRodu

Підтримайте нас на СПІЛЬНОКОШТІ

Будьте серед тих, хто почав велику справу!