Молодіжне дослідження «Один Мільйон Голосів»

Молодіжне дослідження «Один Мільйон Голосів»

one-millione-voices-2

Дослідження YMCA «Один Мільйон Голосів» допомагає інтеграції молоді в процеси реформування в Україні.

2017 року YMCA Львів, стало учасником всесвітнього молодіжного дослідження «Один Мільйон Голосів  2», яке проводилось у понад 40 країнах світу в 2017 році. Метою було дослідити очікування і потреби молодих людей, які починають доросле життя.

16 квітня 2018 року за підсумками дослідження проведено круглий стіл Міністерства молоді та спорту України і YMCA: “Думка молоді як передумова формування обґрунтованої молодіжної політики в Україні та світі” за підсумками міжнародного соціологічного дослідження YMCA.

Підсумки проекту презентували: Головний Виконавчий Секретар Всесвітньої YMCA Міхал Шиманчак, професор Варшавського університету, науковий керівник другого етапу Глобального дослідження YMCA Марек Римза, керівник української частини дослідження, кандидат соціологічних наук, кафедра соціології НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського Максим Єнін, співробітники Державного інституту сімейної та молодіжної політики та працівники Національного офісу YMCA, керівники Громадської Ради при Міністерстві молоді і спорту, представники Інституту модернізації змісту освіти, представники інститутів громадянського суспільства.

Ведучими круглого столу стали заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема та Генеральний секретар YMCA України Віктор Сербулов.

Львівську організацію YMCA представляла Олександра Сорокопуд.

більше інформації на сайті YMCA України

Довідка

Модерована групова дискусія у рамках проекту «Один Мільйон Голосів 2» була проведена YMCA Lviv у листопаді 2017 року.

Три години спілкування на теми екології, освіти, релігії, соціалізації молоді, суспільних викликів, здорового способу життя були записані на аудіо носії, розшифровані та перекладені англійською мовою, щоб дати матеріали для світового дослідження.

Результати дослідження опубліковано, як національні звіти, та як консолідований глобальний звіт.

Висновки і рекомендації зі звітів сприятимуть зміцненню національної та міжнародної просвітницької роботи YMCA в інтересах молодих людей.

Фокус-групу складали 9 студентів львівських ВНЗ.

one-million-voices

Метод проведення «ОМГ2» був розроблений у 2016 для YMCA Світу Мареком Римзою – соціологом з Варшавського Університету. Дослідження гарантує повну анонімність.