Відеоконцерт «Пісні для Василя»

Відеоконцерт «Пісні для Василя»

До Дня Героїв YMCA Lviv та молоді львівські співаки підготували Відеоконцерт «Пісні для Василя», присвячений Василю Сліпаку і всім захисникам України.  До концерту увійшли давні українські ритуальні, рекрутські та козацькі пісні. Ті, які супроводжують наш народ упродовж століть.

Дякуємо всім героям, знаним і незнаним, які захищали Україну і творили для неї. Ці пісні співаємо з думкою про них і зокрема про Василя Сліпака – співака і воїна, який загинув за нашу можливість жити і співати.

Творчою кураторкою проекту є відома режисерка, співачка і дослідниця фольклору Уляна Горбачевська.

У відеоконцерті також співають: режисер і актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Микола Береза; актор театру ім. Леся Курбаса Марко Свіжінський; актриса театру ім. Лесі Українки Софія Лешишак; студентка Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка Андріана-Ярослава Саєнко; молода співачка Катерина Смірнова.

Зйомки: Ігор Лещук, Андрій Турянський, Станіслав Безгінський

Монтаж: Анастасія Безпалова

Організатор: YMCA Lviv
Співорганізатори: The Wassyl Slipak Foundation
Проект підтримує Львівська Міська Рада в рамках стрічки календарного плану загальноміських централізованих заходів в галузі культури на 2020 рік “Відзначення ювілеїв, визначних та пам’ятних дат”

Зі співаками, яких ви бачили в цьому відео, YMCA Lviv зараз працює над створенням Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita».

Більше читайте ТУТ