Проект допомоги волонтерам під час війни

Проект допомоги волонтерам під час війни

У серпні 2022 року наша команда за підтримки KFUM og KFUK i Danmark та New Democracy Fund почала реалізовувати проект допомоги волонтерам під час війни. Чому ми обрали цей напрямок? Наша команда добре знає, з якими викликами стикаються волонтери, адже ми – частина цього руху. Також спільно з ГО “Студентське Братство Львівщини” ми здійснюємо гуманітарну підтримку ВПО та людей у прифронтових зонах.
За цей час:
– Наш юрист Богдан Зданевич провів 158 первинних юридичних консультацій для волонтерів та представників благодійних організацій. І він продовжує їх проводити!
Тому, якщо ви волонтер і вам необхідна первинна юридична консультація, ви можете звернутись до Богдана за номером телефону: +38 093 412 05 22 .
– Ми організували 10 тренінгів з питань ведення волонтерської діяльності та захисту прав людини в умовах війни.
– Забезпечили психологічну підтримку для волонтерів. Вигорання волонтерів наразі, на жаль, є частиною нашої реальності. Більшість волонтерів працює з 24 лютого в умовах стресу та невизначеності майже без відпочинку. Підтримка відбувалась у вигляді регулярних зустрічей груп взаємодопомоги. Всього ми провели 10 зустрічей, у яких взяли участь 87 людей.
Також, розуміючи потребу подальшої психологічної підтримки, ми започаткували проект по створенню волонтерського коворкінгу “Волонтерське кафе”. Це safe space, де волонтери завжди зможуть знайти світло, інтернет, а також вільно спілкуватись на будь-які важливі теми.
– Опублікували серію історій про життя та роботу волонтерів в Україні (https://ymca-lviv.org/small-people-stories/).
– Провели понад 30 занять з арт-терапії для ВПО, волонтерів та їхніх дітей, а також для сімей військових під керівництвом Uliana Horbachevska. Результатом цієї роботи стала потужна Різдвяна містерія «Коло Раю» – унікальна авторська постановка, створена на основі традиційної архаїчної коляди. Цей проект унікальний не лише з погляду композиторської та співочої роботи: він зміг поєднати в собі людей з усієї України, професійних музикантів та любителів, дорослих та дітей. Він став справжньою терапією мистецтвом для всіх учасників. Прем’єра відбулася 13 січня у Гарнізонному Храмі Петра та Павла, м. Львів (https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTYxNTQ2MDQ3MTc4MTIw?story_media_id=2990341712549743423&igshid=YWJhMjlhZTc=). Зібрані на концерті 95 786 грн пішли на покупку телевізора та старлінку для військових.
– Регулярно здійснювали відправлення гуманітарної допомоги для ВПО та людей, які мешкають у прифронтових зонах. Ми дуже вдячні Студентському Братству за надання гуманітарної допомоги для цих людей! Разом ми змогли відправити понад 20 тонн допомоги та підтримати майже 5000 осіб, які опинились в складній ситуації. В рамках гуманітарного напрямку ми також організували 2 відчайдушні поїздки до мешканців деокупованих сіл відразу після звільнення Херсонської області.
Ми не зупиняємось і продовжуємо працюваі ти в цих напрямках, збирати інформацію про актуальні потреби волонтерів та реагувати на це. Працюємо разом, друзі!