Співоче дійство Опери-Міфу у Бая-Маре

Співоче дійство Опери-Міфу у Бая-Маре

Опера-Міф «Ukraine – Terra Incognita», незважаючи на всі перешкоди спричинені російською агресією, продовжує розповідати у світі про красу і силу українських пісень.

31 травня 2023 р. у румунському місті Бая-Маре в греко-католицькій церкві Святого Антона Падуанського відбулося співоче дійство від творців Опери-Міфу. Цим дійством команда опери розпочинає літній цикл турів Європою та Америкою.

Менеджерами Опери-Міфу є організація YMCA Lviv та Фундація Василя Сліпака. Причетність до світового альянсу YMCA допомагає нам презентувати оперу «Ukraine – Terra Incognita» у різних країнах. Запрошення у Румунію та виступ у Бая-Маре стався завдяки підтримці YMCA Romania і особисто її директорки Аліні Поп. Ця організація ще у квітні 2022 року створила та досі опікується Громадським центром RO_UA для допомоги українським біженцям. Тому на співочому дійстві окрім діячів культури, мешканців міста та представників громадських організацій, були українці, для яких почути рідні пісні було важливо і хвилююче.

Через напад росії опера «Ukraine – Terra Incognita» не може виступити в повному обсязі. Складно зібрати і вивезти за кордон оркестр, хореографічну групу, імпровізаційних музикантів, технічну групу.

Частина учасників і менеджерів опери воює, частина перебуває на реабілітації після поранень, частина займається волонтерством. Проте, співоча команда продовжує презентувати Оперу-міф та виконувати місію культурної дипломатії для підтримки України на міжнародній арені.

Світ має знати про нашу унікальну співочу поліфонію, про наші пісні, які проростають крізь століття, про наш народ, що може берегти традиції і творити сучасне мистецтво, про наших захисників, які дають нам зараз можливість жити і творити. Нагадаємо, що Опера-Міф присвячена співакові та воїну Василеві Сліпаку.

Попереду в співаків Опери-міфу червневі гастролі в Данії за підтримки YWCA/YMCA of Aarhus та концерти липні та серпні в США (Атланта, Остін, Детройт) за підтримки YMCA of the USA. Виступи мають на меті популяризацію української сучасної культури у світі, нетворкінг та фандрейзинг для потреби молоді, яка постраждала від російської агресії.

Разом творимо новий міф!

Більше про Оперу-Міф: ukraine-young-opera.com

Більше про YMCA Lviv: ymca-lviv.org

Підписуйтесь на наші сторінки: www.facebook.com/opera.myth.ukraine  www.facebook.com/ymcalviv